Lönsamma stödtjänster åt elnätet 

076 007 51 45


Produkter & Partnerskap


Balanskraft använder sig enbart utav Europeiska tillverkare av batterier och styrsystem. Detta då Svenska kraftnät har mycket höga krav på såväl informationsäkerhet som driftsäkerhet vid anslutning till de olika frekvensregleringsmarknaderna och stödtjänsterna.
Pixii Powershaper 2 Balanskraft balanstjänster frekvensstöd Checkwatt

Produkt

Pixii Powershaper 2

Marknadens snabbaste batteristyrning kombinerat med nordisk design och säkerhet. Den ultimata produkten för att delta på samtliga frekvensregleringsmarknader. 

Pixii är utvecklad av den norska industrikoncernen Eltek AS som utvecklat elektronik och styrstem sedan 1970.


Checkwatt Currently frekvensreglering stödtjänster svenska kraftnät flexmarknader

Aggregator för stödtjänst

Checkwatt & Qurrent

Vi har samarbete med såväl Checkwatt som Qurrent. Genom att ha flera olika aggregatorer att välja mellan kan vi se till att optimera lönsamheten för just din anläggning.

Detta ger dig flexibilitet i ditt val av stödtjänster. Därav finns alla stödtjänster för frekvensreglering av typen FFR, FCR-N, FCR-D upp och FCR-D ned för samtliga av vår produkter.

Svenska kraftnät flexmarknader stödtjänstar batteri finansiering

Finansiering

Hyra & Leasing

Vår partner North62 kan ordna flexibel finansiering av hela eller delar av beloppet. Detta i syfte att undvika att belasta balansräkningen exempelvis.

Tillsammans med North62 skräddarsyr vi en finansiering som passar just ditt företags behov. Fast månadsavgift? Hyra? Finansiell leasing? Ditt behov och dina önskemål styr.

Svenska kraftnät flexmarknader stödtjänstar batteri finansiering

NYHET!

Qurrent

Qurrent är  aggregator som är en del av Ax:son Johnson-sfären - och därigenom en stabil aktör med tunga investerare i ryggen.

Qurrent är helt och hållet fokuseradepå att  leverera lönsamma stödtjänster åt stora batterier och därmed en optimal partner för Balanskraft.

Kontakta oss för att få mer information om Qurrent och deras tjänsteutbud.


Aggregatorer för stödtjänster

Vi är en oberoende aktör på marknaden och har därav samarbete med flera aggregatorer för att ge våra kunder full flexibilitet. Aggregators roll är att kontinuerligt buda mot Svenska Kraftnät och därigenom optimera lönsamheten för ditt batteri. 

Genom att analysera väderprognoser, elbehov, effekttoppar, elnätets belastning med mera kan aggregatorn räkna ut vilken stödtjänst eller användningsområde som är mest lönsamt för just ditt batteri, varje dag året om.

Genom vårt kontaktnät har vi ett väl utvecklat samarbete med Checkwatt såväl som Qurrent där vi kan erbjuda skräddarsydda lösningar, inklusive förkvalificering och dynamisk effektstyrning.

Din fastighets lönsammaste kvadratmeter

Du kan bidra till att stabilisera det Svenska elnätet - och därigenom få väldigt bra betalt för de kvadratmeter du disponerar till ditt batteri. Du får betalt för att ditt batteri står i effektreserv till Svenska Kraftnäts stödtjänster oavsett om batteriet används eller inte. Detta gör att batteriet genererar inkomst utan slitage. Aktiveringarna ifrån Svenska kraftnäts balanstjänster är i regel sekundlånga, så din elnätsavgift påverkas inte nämnvärt. Vi hjälper alltid till med att göra en helhetsbedömning av möjligheterna med just ditt elabonnemang.

Vill du veta mer och få en detaljerad offert utifrån din fastighets unika förutsättningar - tveka inte på att kontakta oss på Balanskraft för att få en offert.

ÖVERSIKT PRODUKTUTBUD OCH LÖNSAMHET

Kalkyl 

Du det väl att vi kan ordna finansiering via såväl leasing som hyra för att säkerställa att installationen passar just dina unika förutsättningar? Nedan återfinns information om batteriernas lönsamhet vid olika effekter.
Effekt på Batteri
Information 
Årlig ersättning ifrån stödtjänster (Baserat på ersättning ifrån Svenska kraftnät från 2020 fram tills idag
40 kW 

Kräver 63A huvudsäkring på din fastighet. Gör bara bara anspråk på 1 kvm yta totalt.

213 758  KR ex moms

50 kW

Kräver 80A säkring. Kräver endast 1 kvm

232 302 KR ex moms

100 kW

Vid 100 kW ökar lönsamheten med ca 10% per kW då man kan bidra till samtliga stödtjänster. Kräver minst 150 A huvudsäkring. 2-3 kvm yta.

608 899 KR ex moms

600 kW+

Kräver huvudsäkring om 1000 A. Denna lösning levereras ifärdig i en container som kan placeras nära din anslutningspunkt. 

3 206 372 KR ex moms

Vill du får information om våra tjänster?

Fyll i formuläret nedan, så tar vi kontakt med dig inom 24 timmar.
Namn E-post Telefon Vad kan vi göra för dig? Jag accepterar reglerna och villkoren och integritetspolicyn Skicka in

Balanskraft

Balanskraft projekterar, installerar och servar batterilösningar för fastighetsägare och företag i hela Sverige. Kontakta oss får rådgivning och offert

Balanskraft Kalmar, Ekvägen 8 i Färjestadan
Balanskraft i Väst, Televerksvägen 11 i Kungshamn 

076 007 51 45

info@balanskraft.se